25-01-2018

Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend!

Na een spannende finaledag zijn de twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2018 bekend. Deze prijs van het Oranje Fonds is dé prijs voor initiatieven die zorgen dat mensen meedoen in onze samenleving. Uit de genomineerden worden drie winnaars gekozen. Zij ontvangen in mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde de prijzen uit handen van Koningin Máxima.

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar door het Oranje Fonds uitgereikt aan initiatieven die op succesvolle wijze zorgen dat mensen mee kunnen doen in onze samenleving en een inspiratie zijn voor anderen. De prijzen staan ieder jaar in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat ‘Jong en sociaal ondernemend’. De 40 kanshebbers zijn jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen in onze samenleving. Zij startten initiatieven die zorgen dat zij er bij horen en mee kunnen doen.

Genomineerden

De tien genomineerden zijn geselecteerd door de vakjury na pitches op de Appeltjes van Oranje Finaledag. De genomineerden zijn:

Excel Arts Academy, Curaçao
We Believe Kids Foundation, Curaçao
Buddy to Buddy, Zutphen en Breda
Repair Café Teylingen
De Wintertuin - Productiehuis Ouderen en Verhalen, Nijmegen
Stichting Netwerk voor Jou, Veenendaal
Stichting Bretels, Haarlem
S(chooltalent)-Team, Het Buro, Leeuwarden
Wijknetwerk KenHem, Ede
YETS Foundation, Schiedam
Hart voor Zwolle
Stichting Studeren en Werken op Maat, Den Haag

Een verschil maken

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Vandaag was een heel bijzondere dag. De jury was enorm onder de indruk van de drive en de verhalen van de jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Zij vormen een heel sterk sociaal netwerk en wij zijn vereerd dat zichtbaar te maken en te ondersteunen. Met de Appeltjes van Oranje geven we graag een podium en extra waardering aan hen. Zij bewijzen maar weer dat je altijd iets kunt doen om te zorgen dat niemand zich buitengesloten of eenzaam voelt en mee kan doen.”

De prijs

Een jury bestaande uit bestuursleden van het Oranje Fonds bepaalt wie de winnaars worden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt initiatieven die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

placeholder