Klussen gezocht voor NLdoet op 13 en 14 maart 2020

Vanaf nu kunnen organisaties een klus aanmelden en een financiële bijdrage aanvragen voor NLdoet 2020. Van een opknapbeurt in het buurthuis of de sportvereniging tot een dagje uit met de bewoners van het verpleeghuis; tijdens NLdoet maken we ons land weer iets mooier en socialer.

Vrijwilligerswerk

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. We willen iedereen laten ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Bijna de helft van de vrijwilligers zet zich in voor een (voor hen) nieuwe organisatie. De landelijke actie leidt er vaak toe dat mensen zich voor langere tijd inzetten en is voor organisaties dus een goede manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. Ook kunnen organisaties een financiële bijdrage aanvragen om hun klus te klaren.

Hart van de samenleving

Tot slot zien we NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die iedere dag weer zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Samen aan de slag

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij zijn ontzettend blij dat we voor de 16e keer NLdoet kunnen organiseren. Het Oranje Fonds is er namelijk voor iedereen die zich wil inzetten voor een ander. Het is prachtig om te zien hoeveel vrijwilligers zich tijdens dit weekend belangeloos inzetten voor de maatschappij. Ik wil graag alle verenigingen, stichtingen, scholen en zorginstellingen van Nederland oproepen mee te doen door hun klussen aan te melden. Samen kunnen we prachtig werk verzetten op 13 en 14 maart!”

Klus aanmelden

Heeft uw stichting, vereniging of organisatie een klus waarbij jullie wel wat hulp kunnen gebruiken? Meld jullie klus aan op de website van NLdoet. De extra handen van vrijwilligers leveren ontzettend veel op, organisaties hebben er nog lang plezier van. Samen maken we onze samenleving mooier en socialer!

Meld hier een klus aan