Kinderen Maken Muziek

Samen muziek maken stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Kinderen Maken Muziek heeft als doel dat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Kinderen Maken Muziek is een initiatief van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Inschrijving gesloten

Vanaf september 2015 starten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie de derde editie van Kinderen Maken Muziek. De inschrijving voor deze editie is gesloten.
Ga direct naar de website van Kinderen Maken Muziek

Feestelijk eindconcert

Op woensdag 10 juni 2015 speelden zo’n 2.000 kinderen een gezamenlijk concert voor Koningin Máxima. Samen voerden zij met muziek en zang een speciaal geschreven sprookje op. De muziek van dit concert is in 2013 gecomponeerd en gebruikt tijdens het slotconcert van de eerste editie. De tekst van het verhaal is echter geheel nieuw en geschreven door Peter Smit.

Ontstaan

In mei 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. Koningin Máxima benadrukte tijdens de lancering van het programma (mei 2011) in haar toespraak dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen bij kinderen. Dit heeft zij regelmatig mogen ervaren tijdens haar bezoeken aan organisaties in het hele land. “Elke keer zag ik: het plezier spat er vanaf.”

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds hebben sinds de lancering hard gewerkt om het initiatief vorm te geven. Wij zijn dan ook blij dat we gestalte kunnen geven aan Máxima’s wens: duizenden kinderen in Nederland een muziekinstrument laten bespelen.

Doe een gift

Steun Kinderen Maken Muziek met een online donatie of maak een bijdrage over op giro 888 444 t.n.v. Oranje Fonds en vermeld Kinderen Maken Muziek. Uw gift komt voor 100% ten goede aan dit unieke muziekprogramma. Veel dank vast!

Meer weten?
Meer informatie vindt u op: www.kinderenmakenmuziek.nl

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem contact op met:

Rosanne Prinsen

Communicatieadviseur
Communicatie en Fondsenwerving