Kinderen Maken Muziek

Samen muziek maken stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Kinderen Maken Muziek heeft als doel dat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Kinderen Maken Muziek is een initiatief van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het programma is na drie edities in 6 jaar tijd nu afgesloten.

placeholder

Ontstaan
In mei 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. Koningin Máxima benadrukte tijdens de lancering van het programma (mei 2011) in haar toespraak dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen bij kinderen. Dit heeft zij regelmatig mogen ervaren tijdens haar bezoeken aan organisaties in het hele land. “Elke keer zag ik: het plezier spat er vanaf.”

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds hebben sinds de lancering hard gewerkt om het initiatief vorm te geven. In drie edities van het programma werden 86 initiatieven gestart en er is, meer dan voorheen, weer aandacht voor de (verbindende) kracht van muziek.

Bijdragen? Wanneer je wilt doneren voor projecten die zorgen dat kinderen kunnen meedoen in onze samenleving, dan is dat van harte welkom. Specifieke donaties voor kinderen maken muziek zijn niet (meer) mogelijk.