Hey Verschilmaker,

Heb je een tof idee en wil je, samen met andere jonge verschilmakers, ertoe doen in jouw buurt, wijk of ergens anders? Kun je hier wat extra geld bij gebruiken? Vraag dan een Oranje Ticket aan tot max. € 5.000. Benieuwd hoe? Lees snel verder.

placeholder

Vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op!

Vul hier je gegevens in!

Hoe vraag je een Oranje Ticket aan?

  1. Jullie hebben een tof idee om het verschil te maken, maar je hebt geld nodig om dit idee goed te kunnen uitvoeren. Je kunt een Oranje Ticket aanvragen voor €1.000,- tot €5.000,-. Let op: lees de criteria goed door voordat je een aanvraag indient.
  2. Zoek/vorm een groep van minimaal 3 personen (van 12 t/m 29 jaar). De hoofdaanvrager is minimaal 18 jaar oud.
  3. Heb je over de eerste twee stappen nog vragen? Stuur een appje of bel Robin op 06-45557548.
  4. Maak een begroting van de verwachte kosten. Je kunt hiervoor dit template gebruiken. 
  5. Lees de stappen voor het aanvraagproces Verschilmakers: Jong! goed door.
  6. Maak een account aan op MijnOranjeFonds.nl
  7. Log in op MijnOranjeFonds.nl en ga naar het kopje: Verschilmakers: Jong - Oranje Ticket aanvragen. 
  8. Start een aanvraag en doorloop de stappen. Hier upload je het projectplan en de begroting. 
  9. Heb je alle stappen doorlopen? YES! Gefeliciteerd, jouw Oranje Ticket is aangevraagd! In februari, mei, september en november delen we de Oranje Tickets uit.

Aanvraagrondes

De volgende ronde sluit op 1 september 2024. Dien je voor 1 september je aanvraag in, dan hoor je voor eind september of jullie aanvraag geselecteerd is. Hier vind je een overzicht van alle aanvraagrondes en wanneer je de uitslag kan verwachten.

Maatschappelijke diensttijd

De Verschilmakers: Jong! is een programma in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Jongeren die meedoen ontdekken hun talenten terwijl ze tegelijkertijd vrijwillig iets goeds doen voor een ander. De MDT is een samenwerking van het Rijk, NJR, NOV, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties. De financiering van het programma De Verschilmakers wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tip: Wil je een eenmalige activiteit of evenement organiseren? Dan kan je terecht bij 'Ik ben geweldig' van NJR. Gaat het om een project met hogere kosten? Kijk dan of je bij European Solidarity Corps terecht kunt.

Deze jonge Verschilmakers gingen je voor

Deze jongeren kregen een Oranje Ticket en maken nu het verschil!

placeholder

Digae en Bilal organiseren vanuit Stichting Tigers Roermond verschillende sportclinics voor jongeren in Roermond. Denk aan kickboxen, voetbal en dansworkshops. Door het Oranje Ticket kunnen de Tigers locaties afhuren en begeleid worden door échte profs. 

placeholder

Sjoerd, Mystique en Sarah zijn bazen over hun gedachten. Zij maken de podcast ‘Gedachtebaas’ om verschillende problemen die bij jongeren spelen bespreekbaar te maken. Denk aan thema’s als mentale gezondheid, onzekerheden maar ook hoe je kunt omgaan met een eetstoornis. Met het Oranje Ticket kochten zij hun microfoons en maakten ze een logo en stickers ter promotie. 

placeholder

Nérée, Mila, Meike en Jostein zetten zich in voor kinderen in een moeilijke thuissituatie. Zij zorgen dat deze kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen door het organiseren van schilderworkshops. Met het Oranje Ticket kopen zij schildermateriaal voor de workshops. 

placeholder

Victor, Lucas en Youri geven graffiti workshops aan jongeren in Leusden. Zo hebben zij al verschillende chillplekken en skatebanen vrolijke kleuren gegeven! Met het Oranje Ticket hebben zij al veel kleuren spuitbussen kunnen inslaan!

Meer weten? Neem contact op met: