Dit zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019

ElanArt uit Gelderland, Taal Doet Meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je Hart zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019. De oprichters en vrijwilligers van deze organisaties zijn woensdag 24 april 2019 door het Oranje Fonds verrast met dit nieuws. De prijzen worden op 23 mei door Koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde.

Verrast door directeur

Het Oranje Fonds heeft de winnaars bekendgemaakt in de uitzending van Hart van Nederland (SBS6). Samen met een cameraploeg van het televisieprogramma is de plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds, Marc van Hal, bij de winnaars langsgegaan om hen te verrassen met het nieuws.

Winnaars Appeltjes van Oranje 2019

ElanArt

Stichting ElanArt, actief in Nijmegen en omgeving, haalt bewoners van asielzoekerscentra uit hun isolement met kunstzinnige en creatieve projecten. Een groep van zo’n 80 vrijwilligers zet zich in voor deze stichting en zorgt ervoor dat azc-bewoners er niet alleen voor staan in de Nederlandse samenleving.

Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er met ruim 900 vrijwilligers voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters – jong en oud – kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is de rode draad in hun werk. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Met hun vrijwilligers begeleiden ze jaarlijks ruim 2.000 Utrechters. Ze hebben aandacht voor het hele gezin. De een is taalcoach van een volwassene, de ander mentor van een brugklasser en weer een ander voorlezer voor jonge kinderen.

Met je Hart

Stichting Met je Hart zet zich in om de eenzaamheid te verzachten onder ouderen die onzichtbaar zijn geworden in onze samenleving. Meer dan duizend vrijwilligers zijn actief voor de stichting. Zij organiseren terugkerende activiteiten waarbij de ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Zij worden persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. Op deze manier maken zij een groot verschil voor veel eenzame ouderen in Nederland.

Benieuwd naar het verhaal achter de winnaars en alle genomineerden voor de Appeltjes? Laat je inspireren door onze online galerij!

Naar de galerij