'De collecte brengt vrijwilligers bij elkaar en verbindt ze'

VVFLEX is een cultureel-maatschappelijke organisatie die zich richt op kansarme en kwetsbare mensen, zoals gehandicapten, hangjongeren en tienermoeders. Voor hen organiseert de stichting culturele activiteiten zoals percussieworkshops en zanglessen, zodat ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. In 2018 deed VVFLEX voor het derde jaar op rij mee aan onze landelijke collecte. En een vierde keer zit er wel in, zegt oprichter Vanessa Veldhuis.

placeholder

Waarom hebben jullie besloten mee te doen aan de Oranje Fonds collecte?

"We deden mee om geld in te zamelen voor de stichting, om kosten van activiteiten, ruimte en materiaal te dekken. En de collecteweek brengt altijd verschillende vrijwilligers bij elkaar en verbindt deze ook."

Hoe hebben jullie de deelname aan de collecteweek ervaren?

"We hebben het wederom als heel positief, gezellig en verrijkend ervaren. Iedereen ziet het als een leuke, maar ook opbouwende ervaring. Zo zei een jongen dat hij er een kick van krijgt. En zo zei een andere dame dat zij niet wist dat ze zulke collecteer-'skills' in zich had en dit graag vaker wil doen of in een andere vrijwilligersrol de stichting graag wil blijven helpen."

Waar is het opgehaalde bedrag aan besteed?

"Aan kosten van activiteit ruimte en benodigdheden." 

Wat heeft de collecte u naast het geld nog meer opgeleverd?

"Werving en contact met fijne en enthousiaste nieuwe vrijwilligers, het leren kennen van een nieuwe omgeving en het verkrijgen van nieuwe ambities."

Welke bijzondere dingen hebben de collectanten meegemaakt tijdens het collecteren?

"We hebben leuke, grappige en lovende reacties gekregen, maar niet heel aparte dingen meegemaakt deze keer. Ik ben wel een keer door een oude man aan de deur versierd, en dat leverde extra geld op."

Welke tip heeft u voor organisaties die voor het eerst meedoen aan de collecte?

"Begin op tijd met het werven van collectanten en maak hierbij gebruik van diverse media, social media, vrijwilligerscentrales, scholen voor (maatschappelijke) stagiaires en vrijwilligers, eigen netwerk, vrienden en kennisen, enzvoort. Plaats foto's, logo's en posters bij promotie- en wervingsuitingen om het aansprekend te maken."

Vragen? Neem dan contact op met: