Burendag, 28 september 2019

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Doet u dit jaar ook mee? De inschrijving start in juni.

Samen voor de buurt

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag in. Daarom is het mogelijk als om buurt vanaf half juni 2019 een aanvraag van maximaal € 350,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Wilt u nu alvast beginnen met de voorbereiding van Burendag? We houden u per mail graag op de hoogte als de inschrijving start.

Ja, houd mij op de hoogte
Meedoen als organisatie

Historie

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Heeft u vragen over Burendag? Stuur een mail naar burendag@oranjefonds.nl of bel met ons campagneteam via 0900-4488448.

Naar de website van Burendag

Naast Burendag verblijden we het hele jaar door sociale organisaties met een Oranje Fonds Buurtcadeau in buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt. Zo profiteert de hele buurt! Lees meer.