#jijdoetertoe

Iederéén doet ertoe. Daarvan zijn wij bij het Oranje Fonds overtuigd. Toch verliezen mensen soms dat gevoel. Bijvoorbeeld door armoede, uitsluiting, eenzaamheid of psychische problemen. Gelukkig zijn er dan sociale initiatieven. Stichtingen en (vrijwilligers-)organisaties die deze mensen steunen. Zodat ze weer gaan voelen dat ze ertoe doen.

Het Oranje Fonds versterkt en verbindt die mensen en initiatieven. We zetten ze dan ook centraal in de Oranje Fonds Straat en onze lustrumcampagne. Daarmee zeggen we tegen al die mensen én initiatieven: jij dóet ertoe. Een boodschap die voor iedereen geldt. Voor degene die tijdelijk wat extra steun kan gebruiken om er zélf uit te komen. En voor al die initiatiefnemers die die steun bieden.

Metershoge portretten in de Oranje Fonds Straat
Om het gevoel dat iemand ertoe doet tastbaar te maken, vroegen we street artists om metershoge portretten te maken van een aantal van deze mensen. Die drukken uit: jij wordt gezien, want jij dóet ertoe. In de virtuele Oranje Fonds Straat kun je op 20 portretten klikken. Portretten van mensen van 20 sociale initiatieven. Zij vertegenwoordigen de meer dan 100.000 initiatieven die we in de afgelopen 20 jaar mochten ondersteunen. 

In de straat komen allerlei verschillende mensen, betrokken bij verschillende initiatieven, op allerlei verschillende plekken in Nederland en de Cariben, samen. Je ontdekt zo 20 mooie, soms heftige maar altijd inspirerende verhalen uit 20 jaar Oranje Fonds. En vooral: uit 20 jaar ertoe dóen.