Samen Ouder

Bent u betrokken bij een sociaal initiatief dat zich inzet voor ouderen? Een initiatief dat ouderen activeert om contact te leggen en om zich in te zetten bij activiteiten voor elkaar of andere groepen?

Lees meer

Een aanvraag doen

Het Oranje Fonds geeft financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de missie en doelstellingen van het Fonds.

Lees meer

Maatjes Gezocht

Het Oranje Fonds schenkt bijzondere aandacht aan maatjesprojecten. Deze initiatieven koppelen een vrijwilliger 1-op-1 aan een deelnemer die wat extra hulp kan gebruiken.

Lees meer

Quickscan

Snel een indicatie of u een aanvraag bij het Oranje Fonds kunt doen? Bekijk de quickscan! Daarnaast raden we u aan de richtlijnen goed door te nemen.

Start de Quickscan

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ondersteuningsmogelijkheden via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief voor sociale initiatieven.

Aanmelden

Jaarverslag 2016

Het Oranje Fonds besteedde in 2016 ruim € 30 miljoen aan zijn sociale doelstelling, waarvan bijna € 27 miljoen aan directe financiële bijdragen aan ruim 10.000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Lees meer

Gesteunde initiatieven

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks zo'n 10.000 sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden.

Bekijk initiatieven

Geld aanvragen

Financiële steun voor uw sociale initiatief

Het Oranje Fonds geeft financiële steun aan sociale projecten die bijdragen aan sociale cohesie en participatie. Mede dankzij deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden ze een plek in de maatschappij.Lees meer

Samen Ouder

Nieuw programma: Samen Ouder

Het Oranje Fonds stimuleert deelname van ouderen aan de samenleving. Voor Samen Ouder zoeken we projecten die gedurende drie jaar de tijd krijgen om de doelgroep en het aanbod te versterken.Lees meer

Meedoen, samen uit de armoede!

Meedoen Samen uit de armoede

In Nederland leven veel mensen in armoede. Daardoor kunnen zij niet volledig meedoen in onze samenleving. Het Oranje Fonds vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen.Lees meer

Gesteunde initiatieven

Oranje Fonds Collecte 2018

Dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland!

De Oranje Fonds Collecte van 22 tot en met 26 mei 2018 is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk zij...Lees meer

Volg ons op Twitter

Over het Oranje Fonds

Van het Oranje Fonds

Over Burendag

Over NLdoet

Het Oranje Fonds in uw buurt

Toekenningen

In 2016 steunde het Oranje Fonds ruim 10.000 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.