Vragen over online collecte

1. Welke organisaties kunnen meedoen aan de Online Collecte?

​• Alle stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en een eigen bankrekening hebben, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de Online Collecte.
​• U besteedt uw deel (50%) van de online collecteopbrengst in Nederland, aan de maatschappelijke doelstelling van uw organisatie.​
​• Organisaties die een bepaalde geloofsovertuiging en/of politiek standpunt uitdragen zijn helaas uitgesloten van deelname aan de Online Collecte.

2. Vanaf wanneer kan ik beginnen met online collecteren?

​• Zodra uw aanvraag voor de Online Collecte door het Oranje Fonds is goedgekeurd, kunt u direct beginnen met het online collecteren.

3. Tot wanneer kan ik doorgaan met online collecteren?

​• U kunt online collecteren tot en met 23 juni 2019. Hierna sluit het platform.

4. Waar gaat de opbrengst van de Online Collecte naartoe?

​• Organisaties die deelnemen aan de Online Collecte mogen zelf 50% van de opbrengst houden voor hun eigen organisatie, voor een project dat past binnen hun maatschappelijke doelstellingen. De andere 50% besteedt het Oranje Fonds aan sociale organisaties in uw provincie. Zo wordt elke geschonken euro besteed aan projecten in uw directe omgeving.

5. Hoe kan ik me aanmelden voor de Online Collecte?

​• Aanmelden voor de Online Collecte gaat via Mijn Oranje Fonds. Wanneer u bent ingelogd kiest u bovenaan in het menu voor Collecte. Vervolgens ziet u de knop “Nieuwe aanvraag”. Hier klikt u op en vervolgens op “Aanvraag online collecte”. Hiermee volgt u het traject om mee te doen aan de Online Collecte.

6. Kan ik mijn Online Collecte-pagina delen op social media?

​• Ja, dit kan door op de icoontjes van Facebook, Twitter, WhatsApp, LinkedIn of mail te klikken bij uw Online Collecte-pagina.

7. Wanneer ontvang ik mijn opbrengst van de Online Collecte?

​• De opbrengst van de Online Collecte wordt opgeteld in de totaalopbrengst van de Oranje Fonds Collecte. Deze totaalopbrengst wordt 15 juli 2019 bekendgemaakt. In diezelfde week ontvangen alle deelnemers van zowel de deurcollecte als de Online Collecte 50% van hun opbrengst op het opgegeven rekeningnummer.

8. Hoe kan ik mijn online actie beheren?

​• Voor de werking van het online collecteren, het aanmaken van een actie voor uw stichting of vereniging of het delen van uw collectepagina, hebben wij een handleiding gemaakt. Die leest u hier.

Vragen? Neem dan contact op met:

Lisanne de Keijzer

Projectleider
lisanne.de.keijzer@oranjefonds.nl
030 233 93 67