Periodiek schenken

U kunt het Oranje Fonds steunen op een manier die voor u en voor ons heel voordelig is. Wanneer u ons minimaal voor een periode van 5 jaar steunt, dan is uw gift volledig aftrekbaar en krijgt u een deel van uw gift terug. 

Schenkt u uw belastingvoordeel ook aan het Oranje Fonds? Dan kunnen onze projecten op een groter bedrag rekenen zonder dat u daarvoor meer hoeft te betalen. Bekijk het rekenvoorbeeld hieronder.

U schenkt hetzelfde bedrag, u betaalt minder
U SCHENKT HETZELFDE BEDRAG, U BETAALT MINDER!

Stel u schenkt € 120,= aan het Oranje Fonds voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvangt u € 50,= per jaar retour. U betaalt voortaan € 70,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 120,=.

U schenkt een hoger bedrag, u betaalt hetzelfde

U SCHENKT EEN HOGER BEDRAG, U BETAALT HETZELFDE!

Stel u verhoogt uw jaarlijkse schenking naar € 207,= voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvangt u € 87,= per jaar retour. U betaalt nog steeds € 120,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 207,=.

* Uitgangspunt in de voorbeelden hierboven is de 42% belastingschijf.

Volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting

Elke gift aan een door de belastingdienst erkend goed doel (ANBI), is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw periodieke gift (er is geen ondergrens meer) is dus voor 100% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Schriftelijke overeenkomst
Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt de gift eenvoudig vastleggen in een schriftelijke overeenkomst met het Oranje Fonds. U kunt deze overeenkomst hieronder downloaden.

Voor 100% goed besteed

Uw gift wordt voor 100% besteed aan sociale initiatieven. Kosten voor de eigen organisatie betaalt het Oranje Fonds namelijk uit de opbrengst van het vermogen. Wel zo duidelijk!

Hoe werkt het?

  • U vult uw gegevens in op het formulier Overeenkomst periodieke gift. U geeft daarmee aan dat u voor een periode van vijf jaar of langer, jaarlijks een zelfde bedrag te doneren aan het Oranje Fonds. De toezegging wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. U kunt deze overeenkomst (zowel de versie voor uzelf (schenker) als de versie voor ons (ontvanger) invullen en samen met een kopie legitimatiebewijs sturen naar Oranje Fonds, T.a.v. Judith van Kranenburg, Antwoordnummer 54525, Utrecht (postzegel niet nodig). Wij zullen de overeenkomst verder invullen, ondertekenen en aan u retourneren.
     
  • Het bedrag van uw schenking geeft u op als aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, zo betaalt de fiscus tot 52 procent van uw schenking. U ontvangt van ons alle gegevens die u hier voor nodig heeft zoals het transactienummer.

Formulier periodiek schenken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met mw. Judith van Kranenburg.

Vragen? Neem dan contact op met:

Judith van Kranenburg

Bijzondere Giften / Fondsenwerving
judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl
030 233 93 63