Terugblik 2017

Tijdens de collecteweek van 6 tot en met 10 juni 2017 deden in totaal ruim 1.200 organisaties mee aan de landelijke collecte en werd in 334 gemeenten gecollecteerd. Dank aan alle deelnemende organisaties, collectanten en gulle gevers!

Opbrengst Oranje Fonds Collecte 2017

collecteopbrengst2017.jpg

Geef om een sociaal en betrokken Nederland, geef aan het Oranje Fonds!

De Oranje Fonds Collecte is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden. De Oranje Fonds Collecte is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

100% besteed, 100% dichtbij

In totaal hebben ruim 1.200 organisaties in 334 gemeenten meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte 2017. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst zelf houden en besteden aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen. De andere helft gaat naar sociale organisaties in de provincie waarin gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. In de organisatie werkt het Oranje Fonds samen met de RegioBank, die in de meeste plaatsen kosteloos zorgdraagt voor de afdracht en het vervoer van het collectegeld. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan sociale initiatieven, 100% dichtbij. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

 

fotomontage_collecte.jpg

Informatie voor deelnemers

Deelnemende organisaties vinden hier handige informatie die zij (kunnen) gebruiken bij hun deelname aan de collecte. Lees ook de ervaringsverhalen van oud-deelnemers.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen. Neem contact op met het collecteteam via collecte@oranjefonds.nl of bel tijdens kantooruren 030 2339 367.

Vragen? Neem dan contact op met:

Lisanne de Keijzer

Projectleider
lisanne.de.keijzer@oranjefonds.nl
030 233 93 67