Samenwerkende Fondsen Cariben

In het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn Nederlandse fondsen actief die financiële steun bieden aan lokale, sociale projecten. Deze fondsen hebben de handen ineen geslagen binnen de Samenwerkende Fondsen Cariben.

Sociale projecten

De Samenwerkende Fondsen Cariben bestaan uit Stichting Kinderpostzegels Nederland, Kansfonds, RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds. Samen bieden we financiële bijdragen aan sociale projecten. We steunen bijvoorbeeld opvang voor ex-gedetineerde jongeren, activiteiten voor eenzame ouderen en projecten voor meer leefbaarheid in de buurt. Zo willen we de betrokkenheid tussen mensen vergroten en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Op ieder eiland worden we bijgestaan door een adviescollege.

Samen Oud

In 2015 hebben de Samenwerkende Fondsen Cariben ouderenorganisaties opgeroepen om in de buurt activiteiten voor ouderen te ontwikkelen, uit te voeren en waar mogelijk uit te breiden. Met als doel dat deze activiteiten na afloop van het programma blijven bestaan, zodat mensen oud kunnen worden in veilige buurten waar sociaal contact belangrijk is en waar altijd iets te doen is. Meer weten over Samen Oud, de resultaten en de projecten die we gesteund hebben? 

Lees het online magazine

Aanvragen

Run jij een sociale organisatie op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius, of Saba? Dan nodigen we jou van harte uit om een aanvraag in te dienen voor een financiële bijdrage van de Samenwerkende Fondsen. De Samenwerkende Fondsen Cariben kunnen geen sociale initiatieven ondersteunen die door Nederlandse organisaties uitgevoerd worden op de eilanden.

Naar de website van SFC

Beleidsplan

Hieronder vind je het beleidsplan van de Samenwerkende Fondsen Cariben voor 2019 t/m 2022.

Beleidsplan SFC 2019-2022
Samenvatting beleidsplan

Vragen? Neem dan contact op met:

Mariëlle Hoeijmakers

Projectadviseur
marielle.hoeijmakers@oranjefonds.nl
030 233 93 38

Maayke Botman

Projectadviseur
maayke.botman@oranjefonds.nl
030 233 93 42

Michael Heusinkveld

Projectbegeleider
michael.heusinkveld@oranjefonds.nl
030 233 93 59

Anderen bekeken ook