'Het belangrijkste moment was dat ik er voor hem was toen hij vrijkwam'

'Het belangrijkste moment was dat ik er voor hem was toen hij vrijkwam'

Toen Ivan na twee jaar jeugddetentie vrijkwam, was er een hoop veranderd. Zijn vrienden waren doorgegaan met hun leven, hij kwam moeilijk aan het werk en raakte in een depressie. Via Young in Prison kreeg Ivan een mentor, die hem hielp om weer zijn draai te vinden in de maatschappij.

Noord-Holland, Amsterdam

2019
45.000,=

YiP is een internationale NGO die kinderen en jongeren in conflict met de wet helpt positief bij te dragen aan de samenleving. Dat doet de organisatie door middel van creatieve en sportieve programma's voor persoonlijke ontwikkeling in gevangenschap én erna.

Voor Ivan (niet zijn echte naam vanwege privacy) is de hulp van Young in Prison onmisbaar. Hij wordt gecoacht door zijn mentor Liesbeth: "Toen hij vrijkwam, was ik de enige bij wie hij echt aangaf hoe hij zich voelde. We hebben samen gekeken naar de mogelijkheden om gratis te sporten en te werken. Ivan sport nu in het park, heeft een baan gevonden en woont bij zijn ouders. Hij is stabiel op dit moment."

Young in Prison wordt gesteund in het Oranje Fonds Groeiprogramma. Benieuwd naar het verhaal achter andere projecten? Bekijk onze videoserie en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte