Periodiek schenken

Je kunt het Oranje Fonds steunen op een manier die voor jou voordelig is en ons de mogelijkheid geeft om nog meer mensen met elkaar te verbinden. Als je ons voor een periode van minimaal 5 jaar steunt, is jouw gift volledig aftrekbaar en krijgt je een deel van jouw gift terug.

placeholder

Behoef je geen verdere uitleg en wil je direct periodiek schenken aan het Oranje Fonds? 

Formulier periodiek schenken

Hoe werkt het?

  • Je vult jouw gegevens in op het formulier. Je geeft daarmee aan dat je voor een periode van vijf jaar of langer jaarlijks hetzelfde bedrag wilt doneren aan het Oranje Fonds.
  • Tot 2014 mocht je een periodieke gift alleen aftrekken als je deze had vastgelegd bij de notaris, maar inmiddels is een onderlinge overeenkomst voldoende. Je kunt deze overeenkomst (zowel de versie voor jezelf als de versie voor ons) invullen en samen met een kopie van je legitimatiebewijs sturen naar het Oranje Fonds, t.a.v. Angélique van Dijk, Antwoordnummer 54525, Utrecht (postzegel niet nodig). Wij zullen het verder invullen, ondertekenen en retourneren. Download hier de overeenkomst.
  • Het bedrag van je schenking geef je op als aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Zo betaalt de Belastingdienst tot 52 procent van jouw schenking. Je ontvangt van ons alle gegevens die je hiervoor nodig heeft, waaronder het transactienummer.

Schenk je jouw belastingvoordeel ook aan het Oranje Fonds? Dan kunnen onze projecten op een groter bedrag rekenen en dus nog meer mensen helpen, zonder dat je daarvoor meer hoeft te betalen. Twee rekenvoorbeelden:

Je schenkt hetzelfde bedrag, je betaalt minder

U SCHENKT HETZELFDE BEDRAG, U BETAALT MINDER!

Stel je schenkt € 120,= aan het Oranje Fonds voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvang je € 50,= per jaar retour. Je betaalt voortaan € 70,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 120,=.

Je schenkt een hoger bedrag, je betaalt hetzelfde

U SCHENKT EEN HOGER BEDRAG, U BETAALT HETZELFDE!
Stel je verhoogt jouw jaarlijkse schenking naar € 207,= voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvangt je € 87,= per jaar retour. Je betaalt nog steeds € 120,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 207,=.

* Uitgangspunt in de voorbeelden hierboven is de 42% belastingschijf

Volledig aftrekbaar

Elke gift aan een door de Belastingdienst erkend goed doel (ANBI), is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Jouw periodieke gift (er is geen ondergrens meer) is dus voor 100% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Formulier periodiek schenken

Vragen? Neem dan contact op met: