Periodiek schenken

U kunt het Oranje Fonds steunen op een manier die voor u voordelig is en ons de mogelijkheid geeft om nog meer mensen met elkaar te verbinden. Als u ons voor een periode van minimaal 5 jaar steunt, is uw gift volledig aftrekbaar en krijgt u een deel van uw gift terug.

Behoeft u geen verdere uitleg en wilt u direct periodiek schenken aan het Oranje Fonds? 

Formulier periodiek schenken

Hoe werkt het?

  • U vult uw gegevens in op het formulier. U geeft daarmee aan dat u voor een periode van vijf jaar of langer jaarlijks hetzelfde bedrag wilt doneren aan het Oranje Fonds.
  • Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris, maar inmiddels is een onderlinge overeenkomst voldoende. U kunt deze overeenkomst (zowel de versie voor uzelf als de versie voor ons) invullen en samen met een kopie van uw legitimatiebewijs sturen naar het Oranje Fonds, t.a.v. Judith van Kranenburg, Antwoordnummer 54525, Utrecht (postzegel niet nodig). Wij zullen het verder invullen, ondertekenen en aan u retourneren. (Download hier de overeenkomst)
  • Het bedrag van uw schenking geeft u op als aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Zo betaalt de Belastingdienst tot 52 procent van uw schenking. U ontvangt van ons alle gegevens die u hier voor nodig heeft, waaronder het transactienummer.

Schenkt u uw belastingvoordeel ook aan het Oranje Fonds? Dan kunnen onze projecten op een groter bedrag rekenen en dus nog meer mensen helpen, zonder dat u daarvoor meer hoeft te betalen. Twee rekenvoorbeelden:

U schenkt hetzelfde bedrag, u betaalt minder

U SCHENKT HETZELFDE BEDRAG, U BETAALT MINDER!


Stel u schenkt € 120,= aan het Oranje Fonds voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvangt u € 50,= per jaar retour. U betaalt voortaan € 70,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 120,=.

U schenkt een hoger bedrag, u betaalt hetzelfde

U SCHENKT EEN HOGER BEDRAG, U BETAALT HETZELFDE!

Stel u verhoogt uw jaarlijkse schenking naar € 207,= voor een periode van vijf jaar. Via de belastingdienst ontvangt u € 87,= per jaar retour. U betaalt nog steeds € 120,= per jaar. Het Oranje Fonds ontvangt € 207,=.

* Uitgangspunt in de voorbeelden hierboven is de 42% belastingschijf

Volledig aftrekbaar

Elke gift aan een door de Belastingdienst erkend goed doel (ANBI), is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw periodieke gift (er is geen ondergrens meer) is dus voor 100% aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Formulier periodiek schenken

Vragen? Neem dan contact op met:

Judith van Kranenburg

Adviseur Filantropie
judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl
030 233 93 63

Anderen bekeken ook