Wie zijn wij

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. We zijn er voor iedereen die bij wil dragen aan de sociale verbinding in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Wij steunen projecten in heel Nederland. Ook in uw buurt.

Body: 

Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, voor iedereen. Het kan, en het is de droom waar het Oranje Fonds aan werkt. Kijk snel wat wij doen bij u in de buurt!

Om te delen

Gijs Corstens van HackYourFuture wint Soldaat van Oranje-prijs

Gijs Corstens heeft de Soldaat van Oranje-prijs ontvangen voor zijn organisatie HackYourFuture, een programmeerschool voor vluchtelingen.

Aflevering 10: Het Danspaleis

Deze week gaat Bart met de voetjes van de vloer. Hij gaat op bezoek bij Een Praatje en een Plaatje, een initiatief van Stichting Het Danspaleis.

Aflevering 9: De Samenschool

Deze week gaat Bart terug in de schoolbanken. Hij neemt een kijkje bij Samenschool, een initiatief van de Somalische Bahja.

Koningin Máxima bezoekt Refugee Company in Amsterdam

Koningin Máxima bracht dinsdag 28 november 2017 een werkbezoek aan Refugee Company. Één van de projecten die we steunen.

Aflevering 8: De Dakakker

Deze week is Bart Boonstra op bezoek bij verzorgingshuis Pennemes in Zaandam. Hier is een tuin gebouwd op het dak.

Jaarverslag 2016

Body: 

Het Oranje Fonds besteedde in 2016 € 30,5 miljoen aan zijn sociale doelstelling, waarvan bijna € 27 miljoen aan directe financiële bijdragen aan ruim 10.000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Steun het Oranje Fonds en word Vriend

Body: 
  • Elke bijdrage wordt 100% besteed aan een betrokken samenleving
  • Steun vanaf € 2,- per maand (incl. welkomstcadeau)