Oranje Fonds start nieuwe videoserie op YouTube

In een nieuwe 12-delige online serie willen we laten zien hoe mensen in Nederland voor elkaar klaarstaan. Presentator Bart Boonstra ontmoet in iedere aflevering bijzondere personen die omkijken naar kwetsbare mensen in onze samenleving. Ook spreekt hij met degenen die door hen geholpen worden.

In elke aflevering (wekelijks op woensdag) bezoekt Bart een sociaal project dat gesteund wordt door het Oranje Fonds. Op zoek naar mooie verhalen en de mensen die ze mogelijk maken. Zo bezoekt hij de 20-jarige Jacky, die dankzij het Brunssumse project Perron045 haar leven weer op de rit aan het krijgen is. Zij kampt al sinds jonge leeftijd met een depressie. Dankzij Perron045 vond zij haar buddy Martha, die haar helpt met de uitdagingen die het leven haar biedt.

Ook gaat Bart langs bij Sweet70, een ouderencommunity die gevormd wordt door ouderen die absoluut niet achter de geraniums willen zitten. Zij hebben een plek gecreëerd waar eenzame ouderen gezelligheid vinden en uit hun isolement gehaald worden.

Met deze serie op ons YouTubekanaal willen we laten zien dat er veel positieve dingen in Nederland gebeuren. Die dingen blijven vaak onderbelicht, omdat ze niet als nieuwswaardig bestempeld worden. Terwijl dit juist de verhalen zijn die de moeite waard zijn om te vertellen.

Marc van Hal, Hoofd Communicatie Oranje Fonds: "In Nederland zijn heel veel mensen die zich bekommeren om anderen, die ervoor willen zorgen dat iedereen een fijn leven heeft. Juist in deze tijd, waarin berichten over polarisatie de boventoon lijken te voeren, willen we laten zien hoe sterk de kracht van verbinding is. Als iedereen er voor elkaar is, hoeft niemand er alleen voor te staan. Samen kunnen we veel problemen in de samenleving aanpakken. We hopen dat deze serie veel mensen inspireert."

Bekijk de gehele serie hier