Oranje Fonds Collecte Online

Het bijzondere van de Oranje Fonds Collecte is dat u als deelnemende organisatie 50% van de opbrengst mag besteden aan eigen doelstellingen. Met de andere helft steunt het Oranje Fonds sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alles 100% lokaal besteed.

Let op: de Oranje Fonds Collecte 2019 is achter de rug. Zodra de data voor de collecte van 2020 bekend is, leest u daar hier meer over! Wilt u het hele jaar door sociale projecten steunen die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving?

Word Vriend

Voordelen online collecte

• U kunt het in combinatie met de deurcollecte doen, maar dit hoeft niet.
• U ontvangt net als bij de deurcollecte de helft van de opbrengst om zelf te besteden. 
• U kunt zo heel gemakkelijk geld ophalen voor de samenleving én uw organisatie.
• Het geeft u de kans om ook buiten uw collectegebied geld op te halen.
• Vrijwilligers die liever niet aan de deur collecteren, kunnen toch meedoen.
• U ontvangt een toolkit met social media-afbeeldingen en posters om uw actie te promoten.

Hoe doet u mee?

Als uw stichting of vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening heeft en de opbrengst besteedt in Nederland, kunt u online collecteren voor de Oranje Fonds Collecte.
1. Maak een account aan bij Mijn Oranje Fonds. 
2. Kies binnen Mijn Oranje Fonds voor ‘Collecte Online’ en dien een aanvraag in voor de Online Collecte. Vul hier vervolgens alle gegevens in.
3. Na u aanvraag ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een deelnamenummer en een link naar het online collecteplatform. Vervolg hier uw aanmelding voor de Online Collecte.
4. Kies uw provincie, vul alle gegevens in en bevestig uw online actie vervolgens via de ontvangen mail.
5. Uw actie is nu aangemeld. U kunt uw pagina nu verder inrichten en (na onze goedkeuring) gaan collecteren.

Oranje Fonds Collecte

Kinderen groeien niet op in armoede. Mevrouw de Vries van 89 voelt zich niet eenzaam. En mensen met een beperking worden niet beperkt in het leven. Vanzelfsprekend, toch? Helaas is dat niet zo. Stichtingen en verenigingen zoals die van u zetten zich dagelijks in voor anderen, zodat niemand in Nederland er alleen voor staat. Het Oranje Fonds steunt deze sociale organisaties. Tot en met 23 juni 2019 kon u online collecteren (en doneren) voor de Oranje Fonds Collecte. Het bijzondere van deze collecte is dat u als deelnemende organisatie 50% van de opbrengst mag besteden aan eigen doelstellingen. Met de andere helft steunt het Oranje Fonds sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alles 100% lokaal besteed.

Handige downloads

Handleiding OF Collecte Online

Toolkit posters en social media

Voor de promotie van de Oranje Fonds Collecte kunt u gebruikmaken van de volgende afbeeldingen*: collectanten foto 1, collectanten foto 2, collectanten foto 3, collectanten foto 4, afbeelding collectebus. (* De foto's kunnen rechtenvrij worden gebruikt onder vermelding van © Oranje Fonds – Bart Homburg.)
• Kijk hier voor het logo van het Oranje Fonds.

Heeft u nog vragen?

Wij hebben hier alvast de meestgestelde vragen voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons collecteteam via collecte@oranjefonds.nl of via 0900 4488 448 (tijdens kantooruren). Wij helpen u graag. 

Vragen? Neem dan contact op met:

Lisanne de Keijzer

Projectleider
lisanne.de.keijzer@oranjefonds.nl
030 233 93 67

Anderen bekeken ook