Oproep aan Limburgse initiatieven voor prijs ‘Onze Buurt 2018’

Bent u actief in Limburg om de sociale samenhang en leefbaarheid in uw wijk, buurt of dorp duurzaam te verbeteren? Meld u dan vóór 31 augustus 2018 aan voor de prijs ‘Onze Buurt 2018’. Deze prijs, met een prijzenpot van maar liefst € 60.000,=, wordt verdeeld onder lokale vernieuwende initiatieven die mensen bij elkaar brengen en in staat stellen mee te doen in de samenleving. 

Het kan dan gaan om het verbinden van twee verschillende groepen (bijvoorbeeld jong/oud of minder valide/valide), het met elkaar verbinden van een totale doelgroep (bijvoorbeeld de hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk/dorp) en/of om een springplank te zijn voor een geïsoleerde groep mensen om weer mee te doen.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd in samenwerking met het Oranje Fonds en de Provincie Limburg. Dit is de zesde keer dat de Onze Buurt prijs wordt uitgereikt. 

Het gaat daarbij niet alleen om een geldbedrag, maar het is ook een schouderklopje en aanmoediging voor lokale initiatieven. “Nu is er geld om de keuken te verbouwen, maar het is ook een beloning voor alle vrijwilligers”, zegt voorzitter Liesbeth van Soest van Moedercentrum Maximina Roermond, de winnaar van 2016.
“Het winnen van de hoofdprijs was geweldig. Het geld is natuurlijk van harte welkom, maar de waardering die de prijs uitspreekt voor ons werk, is nog veel belangrijker”, aldus Ad Redmeijer van de Fietsbank Maastricht, winnaar in 2015.

Dien een concreet, origineel plan in via www.onzebuurt.eu en maak zo kans op een mooi geldbedrag voor uw initiatief. Op deze website kunt u ook meer lezen over de richtlijnen.

Ga naar www.onzebuurt.eu