Oprichter Young Impact wint Soldaat van Oranje

Young Impact-oprichter Patrick Anthonissen mag zich de winnaar noemen van de Soldaat van Oranje-prijs 2018. De prijs van 10.000 euro komt uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dit fonds is ondergebracht bij het Oranje Fonds en bekroont ieder jaar jonge mensen die - net als Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema - een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Anthonissen ontving de onderscheiding uit handen van Karna Hazelhoff Roelfzema, de dochter van de verzetsstrijder. Anthonissen is de 15e persoon die deze onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Patrick is een voorbeeld voor veel jongeren in Nederland. Hij spreekt hun taal, weet hoe hij ze kan bereiken en, belangrijker nog, hoe hij ze kan motiveren iets voor een ander te doen. Het lukt hem om jongeren te laten inzien dat zij een verschil kunnen maken in de samenleving
Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds

3FM-DJ Wijnand Speelman, zelf betrokken bij Young Impact, verraste de nietsvermoedende Anthonissen na afloop van een voorstelling van Soldaat van Oranje – De Musical met de mededeling dat er iets bijzonders ging gebeuren. De Young Impact-oprichter ontving een oorkonde en cheque van het Fonds Soldaat van Oranje.

 

Erik Hazelhoff Roelfzema kwam op voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Patrick doet dat ook, en laat duizenden jongeren zijn voorbeeld volgen
Fred Boot, producent van Soldaat van Oranje – De Musical

Betere wereld

Bredanaar Anthonissen krijgt de prijs omdat hij met Young Impact een significant verschil maakt in de samenleving. Het doel van zijn organisatie is zoveel mogelijk jongeren te laten inzien dat zij bij kunnen dragen aan een betere wereld. Ieder jaar zetten Anthonissen en andere medewerkers van Young Impact duizenden jongeren aan tot het doen van vrijwilligerswerk.

 

Fonds Soldaat van Oranje

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De producent van Soldaat van Oranje – De Musical startte in 2010 bij de première van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. De prijs die dit jaar voor de negende keer wordt uitgereikt, bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag. Het fonds steunen kan door een bedrag over te maken naar NL70 INGB 0000 8884 44 t.n.v. Oranje Fonds te Utrecht o.v.v. ‘Soldaat van Oranje’. Alle giften gaan voor 100 procent naar jonge sociale initiatiefnemers.

Lees meer