Nieuws

Bekijk het laatste nieuws of doorzoek het nieuwsarchief

Inschrijving Burendag geopend

De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is van start gegaan! Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl.

Oranje Fonds ontvangt bijzondere gift

We zijn flink verwend door het initiatief Buurauto. Onze medewerkers mogen een jaar lang kosteloos gebruikmaken van deze volledig elektrische auto. Onze dank is groot!

Ontsnappen aan eenzaamheid doe je niet alleen

De 78-jarige Jan zit opgesloten. Bekijk in de video waarom.

Koningin Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

De organisaties ElanArt, Taal Doet Meer en Met je Hart hebben op donderdag 23 mei een Appeltje van Oranje in ontvangst genomen op Paleis Noordeinde.

‘Het kleinste gebaar is meer waard dan de beste bedoelingen’

‘Het kleinste gebaar is meer waard dan de beste bedoelingen’, luidt een inspirerende uitspraak van Kalil Gibran, op dit moment te zien in onze 50 meter lange passage in winkelcentrum Hoog Catharijne.

Sociaalste Straatje van Nederland geopend in Utrecht

Woensdag 1 mei opende het Oranje Fonds het Sociaalste Straatje van Nederland op Hoog Catharijne.

Dit zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019

ElanArt uit Gelderland, Taal Doet Meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je Hart zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019.

Jan (78) zit gevangen in eenzaamheid op Neude in Utrecht

Op zaterdag 20 april krijgen voorbijgangers op de Neude in Utrecht een kijkje in het eenzame bestaan van Jan (78).

Column: Gulle gevers verdienen anonimiteit

Als het aan minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming ligt, moeten donateurs die meer dan 15.000 euro aan een goed doel schenken met naam en woonplaats op een website worden vermeld.

Dit was NLdoet 2019

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2019 samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Nationale Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds met 15 miljoen euro

Het Oranje Fonds ontvangt dit jaar 15 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Dat is bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.

Koningin Máxima bezoekt Mentorschap Zeeland en Zeeuws Heldenfonds

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft een werkbezoek gebracht aan Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuws Heldenfonds in Middelburg.

‘NLdoet is een dag waarop we ons verbonden voelen’

Een school, een kinderdagverblijf, een café, een dorpshuis, een sportzaal en een onbemand tankstation. Meer voorzieningen zijn er in Adorp niet, een dorpje net boven Groningen.