Nieuws

Bekijk het laatste nieuws of doorzoek het nieuwsarchief

Soldaat van Oranje-prijs gaat naar Mélanie Choisy

Mélanie Choisy (1990) van de Be the Change Foundation van Sint Maarten heeft zondag 6 oktober 2019 de Soldaat van Oranje-prijs ontvangen uit handen van Karna Hazelhoff Castellon.

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan Geuzenwijk op Burendag

Geheel onaangekondigd ging onze koning op de koffie in de Utrechtse wijk, waar hij sprak met buurtbewoners over hoe ze samenleven in hun multiculturele buurt.

Aanmelding Appeltjes van Oranje 2020 is geopend

De zoektocht naar succesvolle en bijzondere initiatieven is weer begonnen! Wie ontvangen in mei een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima?

Oranje Fonds en Postcode Loterij bezoeken azc in Heerhugowaard

Maandag 2 september bezochten we het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard samen met Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen bij de Nationale Postcode Loterij.

Oproep: wie kan er wel wat extra aandacht gebruiken?

Met een kaartenactie willen we aandacht vragen voor eenzaamheid en mensen aan nieuwe contacten helpen. Ken jij iemand? Geef diegene op!

Friezen geven weer het gulst tijdens Oranje Fonds Collecte

Onze landelijke collecte van 11 t/m 15 juni heeft dit jaar 479.306,87 euro opgebracht. In totaal deden 777 organisaties uit heel Nederland mee. In Friesland werd het meeste geld opgehaald.

Wat weet jij eigenlijk over je buren?

Als je een paar meter van elkaar vandaan woont, dan zou je toch het één en ander van elkaar moeten weten. Toch?

Oranje Fonds en RegioBank openen VoordeBuurt Fonds

Het Oranje Fonds en RegioBank zijn al een aantal jaren partners. We voegen daar een belangrijke samenwerking aan toe: het VoordeBuurt Fonds.

Inschrijving Burendag geopend

De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is van start gegaan! Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl.

Oranje Fonds ontvangt bijzondere gift

We zijn flink verwend door het initiatief Buurauto. Onze medewerkers mogen een jaar lang kosteloos gebruikmaken van deze volledig elektrische auto. Onze dank is groot!

Ontsnappen aan eenzaamheid doe je niet alleen

De 78-jarige Jan zit opgesloten. Bekijk in de video waarom.

Koningin Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

De organisaties ElanArt, Taal Doet Meer en Met je Hart hebben op donderdag 23 mei een Appeltje van Oranje in ontvangst genomen op Paleis Noordeinde.

‘Het kleinste gebaar is meer waard dan de beste bedoelingen’

‘Het kleinste gebaar is meer waard dan de beste bedoelingen’, luidt een inspirerende uitspraak van Kalil Gibran, op dit moment te zien in onze 50 meter lange passage in winkelcentrum Hoog Catharijne.