Nieuws

Bekijk het laatste nieuws of doorzoek het nieuwsarchief

Klussen gezocht voor NLdoet op 13 en 14 maart 2020

Vanaf nu kunnen organisaties een klus aanmelden en een financiële bijdrage aanvragen voor NLdoet 2020. Van een opknapbeurt in het buurthuis tot een dagje uit met bewoners van het verpleeghuis.

Let op: oplichters doen zich voor als collectanten Oranje Fonds

Momenteel zijn er fraudeurs aan het werk die zich voordoen als collectanten van het Oranje Fonds. Trap er niet in!

Oranje Fonds Collecte stopt, maar wij gaan door

Helaas hebben wij besloten te stoppen met de Oranje Fonds Collecte. Lees meer over deze keuze en over de mooie opbrengsten die we behaald hebben met alle deelnemers.

Nieuwe Veel Liefs-kaartenactie van start: stuur jij Nel een kaart?

Vanaf nu kan iedereen een kaartje sturen aan de 92-jarige Nel, die zich na het overlijden van haar man erg eenzaam voelt. Wij willen haar verrassen met een zak vol lieve post!

Soldaat van Oranje-prijs gaat naar Mélanie Choisy

Mélanie Choisy (1990) van de Be the Change Foundation van Sint Maarten heeft zondag 6 oktober 2019 de Soldaat van Oranje-prijs ontvangen uit handen van Karna Hazelhoff Castellon.

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan Geuzenwijk op Burendag

Geheel onaangekondigd ging onze koning op de koffie in de Utrechtse wijk, waar hij sprak met buurtbewoners over hoe ze samenleven in hun multiculturele buurt.

Aanmelding Appeltjes van Oranje 2020 is geopend

De zoektocht naar succesvolle en bijzondere initiatieven is weer begonnen! Wie ontvangen in mei een Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Máxima?

Oranje Fonds en Nationale Postcode Loterij bezoeken azc in Heerhugowaard

Maandag 2 september bezochten we het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard samen met Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen bij de Nationale Postcode Loterij.

Oproep: wie kan er wel wat extra aandacht gebruiken?

Met een kaartenactie willen we aandacht vragen voor eenzaamheid en mensen aan nieuwe contacten helpen. Ken jij iemand? Geef diegene op!

Friezen geven weer het gulst tijdens Oranje Fonds Collecte

Onze landelijke collecte van 11 t/m 15 juni heeft dit jaar 479.306,87 euro opgebracht. In totaal deden 777 organisaties uit heel Nederland mee. In Friesland werd het meeste geld opgehaald.

Wat weet jij eigenlijk over je buren?

Als je een paar meter van elkaar vandaan woont, dan zou je toch het één en ander van elkaar moeten weten. Toch?

Oranje Fonds en RegioBank openen VoordeBuurt Fonds

Het Oranje Fonds en RegioBank zijn al een aantal jaren partners. We voegen daar een belangrijke samenwerking aan toe: het VoordeBuurt Fonds.

Inschrijving Burendag geopend

De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is van start gegaan! Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl.