Maatjes Gezocht

Het Oranje Fonds schenkt bijzondere aandacht aan Maatjesprojecten. Deze projecten koppelen een vrijwilliger aan iemand die wel wat extra hulp of aandacht kan gebruiken. Met de landelijke campagne Maatjes Gezocht promoten we deze vorm van vrijwilligerswerk.
 

Persoonlijk contact

Een Maatje biedt steun op allerlei manieren; van het leren van de Nederlandse taal tot het opdoen van sociale contacten. Hij of zij treedt de ander tegemoet als gelijkwaardig persoon, waarbij het persoonlijk contact voorop staat. Ook het Maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact. Professionele begeleiding van de vrijwilliger is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een koppeling.

Wilt u zelf Maatje worden of bent u op zoek naar een Maatje?

Ik wil Maatje worden

Ik zoek een Maatje

Bent u als organisatie op zoek naar vrijwilligers voor uw Maatjesproject of benieuwd naar mooie verhalen van Maatjes? Ga naar de website van Maatjes Gezocht. Wilt u Maatjes steunen zodat niemand er alleen voor staat? Doe een gift.

Meer informatie

Mocht u na het bekijken van de website nog vragen hebben, neem dan contact op via maatjesgezocht@oranjefonds.nl. Om geld aan te vragen voor uw (Maatjes)project, verwijzen we u graag naar ons aanvraagproces.

Handige downloads