Fonds Soldaat van Oranje

De producent van Soldaat van Oranje - De Musical heeft een Oranje Fonds op Naam binnen het Oranje Fonds opgericht. Dit fonds bekroont ieder jaar jonge mensen (onder de 30) die - net als Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema - een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan.

Ieder jaar nodigen we de jonge prijswinnaars uit om naar de musical Soldaat van Oranje te komen kijken. Na de voorstelling verrassen we ze met de mededeling dat zij dit jaar uitgeroepen worden tot Soldaat van Oranje. Dat houdt in dat zij een oorkonde en een geldbedrag ontvangen voor hun stichting. 

Winnaar 2019: Mélanie Choisy - Be the Change Foundation 

Mélanie Choisy (1990) van de Be the Change Foundation op Sint Maarten is winnares van de Soldaat van Oranje-prijs in 2019. Ze werd beloond voor haar tomeloze inzet en grote bijdrage aan de distributie van drinkwater en goederen voor mensen in nood, nadat Sint Maarten in 2017 hard werd getroffen door orkaan Irma. Dankzij al haar initiatieven en enorme betrokkenheid is Mélanie een lokale en geliefde bekendheid op het eiland. Lees meer

Winnaar 2018: Patrick Anthonissen - Young Impact 

Young Impact-oprichter Patrick Anthonissen mocht zich in 2018 winnaar noemen van de Soldaat van Oranje-prijs. Anthonissen ontving de onderscheiding uit handen van Karna Hazelhoff Roelfzema, de dochter van de verzetsstrijder. Anthonissen is de 15e persoon die deze onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Winnaar 2017: Gijs Corstens - Hack your Future

Gijs Corstens (29), directeur van HackYourFuture – een programmeerschool voor vluchtelingen - heeft tijdens de viering van het 15-jarig jubileum van het Oranje Fonds op donderdag 7 december 2017,  de Soldaat van Oranje prijs ontvangen uit handen van Karna Castellon Hazelhoff Roelfzema, dochter van Erik Hazelhoff Roelfzema, en Fred Boot, producent van Soldaat van Oranje - De Musical.

Theaterspektakel

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. De draaiende theaterzaal neemt u mee langs de verschillende sets waar de scenes zich afspelen. Lees meer over de musical op www.soldaatvanoranje.nl.

Bekijk alle Oranje Fondsen op Naam