Bayer voor sociale betrokkenheid

Het Oranje Fonds ontving op 27 juni 2013 een bedrag van €100.000,- van het bedrijf Bayer. Ter ere van zijn honderdjarig bestaan in Nederland brengt Bayer dit bedrag onder in een Fonds op Naam. Met het bedrag in het Fonds Bayer voor sociale betrokkenheid zal het Oranje Fonds sociale initiatieven ondersteunen waarbij vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare groepen, zodat deze verbinding houden of krijgen met de samenleving.

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten op het gebied van gezondheid, landbouw en hoogwaardige materialen. Het is in 2013 precies een eeuw geleden dat Bayer in Arnhem zijn eerste Nederlandse vestiging opende. Tijdens de jubileumviering ontving prof. dr. Godfried Engbersen, bestuurslid van het Oranje Fonds, een cheque ter waarde van € 100.000,- uit handen van dr. Marijn Dekkers, bestuursvoorzitter bij Bayer.

Dekkers licht toe: “Als innovatieonderneming van wereldwijde betekenis met de missie ‘Science For A Better Life’ helpen wij met onze innovatieve producten en oplossingen om het leven van vele mensen te verbeteren met geavanceerde medicijnen, met zaadgoed voor betere gewaseigenschappen of met hoogwaardige materialen voor energiebesparing. Duurzaam handelen betekent ook sociale en ecologische verantwoordelijkheid met economische noodzakelijkheid te stroomlijnen. Met onze donatie aan het Oranje Fonds willen wij bijdragen aan het sociale welzijn in Nederland, waar Bayer nu al 100 jaar geworteld is.”

Engbersen is vereerd de cheque namens het Oranje Fonds in ontvangst te mogen nemen. “Het Oranje Fonds is verheugd over de bijdrage van Bayer. Door een Fonds op Naam bij ons onder te brengen, kiest het bedriijf voor een betrouwbare manier om sociale initiatieven te ondersteunen. De inzet van vrijwilligers bij de ondersteuning van kwetsbare groepen in Nederland zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Het fonds is een prachtig geschenk aan de Nederlandse samenleving.”

Dr. Markus Arnold, Senior Bayer Representative Bayer Benelux: “Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de onderneming in Nederland geniet. Daarom willen we in dit bijzondere jaar graag een bijzonder gebaar maken naar de Nederlandse samenleving.”