Appeltjes van Oranje 2019

Aanmelden op de Cariben

Nomination form Caribbean

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.

Thema

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is ‘De kracht van samen; met vrijwilligers doe je mee(r)’. Het Oranje Fonds zoekt organisaties die een grote groep vrijwilligers weten te mobiliseren, te enthousiasmeren én te behouden. Organisaties die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid écht iets bijzonders teweeg hebben gebracht en samen met hun vrijwilligers mensen weten te verbinden. Wie is het beste in staat om dat te doen en de vrijwilligers blijvend actief te houden?

‘Daarom steunen we initiatiefnemers die met vrijwilligers in actie komen voor anderen’

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij geloven in een sociaal verbonden koninkrijk waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor heb je mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken en dat met passie blijven doen, elke dag weer. Vrijwilligers zijn cruciaal. Daarom steunt het Oranje Fonds initiatiefnemers die vrijwilligers bij elkaar brengen om samen in actie te komen voor anderen.”  

Criteria

Bent u met uw initiatief:
● actief in het Koninkrijk der Nederlanden?
● minimaal actief sinds 1 september 2016?
● bezig met het betrekken van mensen in de samenleving?
● werkzaam met een enthousiaste groep vrijwilligers?
● onderscheidend én heeft u een duidelijke visie?
Dan maakt u in 2019 misschien wel kans op een Appeltje van Oranje! 

Lees hier alle criteria. For English: read all criteria here.

Aanmelden

Organisaties in Nederland kunnen zich aanmelden voor de Appeltjes van Oranje van 1 oktober t/m 11 november 2018.

Organisaties in het Caribisch deel van het koninkrijk kunnen zich aanmelden van 17 september t/m 14 oktober 2018.

Aanmelden op de Cariben

Nomination form Caribbean

Over de Appeltjes

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Het thema is elk jaar anders. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan.

Lees hier alles over de uitreiking van 2018

Heeft u vragen over deelname aan Appeltjes van Oranje 2019? Stuur ons een bericht via appeltjes@oranjefonds.nl en we helpen u graag!

Vragen? Neem dan contact op met iemand van de afdeling Communicatie, Fondsenwerving en Campagnes.