Serie

We wonen in een land waarin elke dag veel mooie dingen gebeuren. Overal zijn mensen te vinden die klaarstaan voor anderen. Dit willen we graag laten zien.

Daarom gaat Bart Boonstra in deze 14-delige serie langs bij projecten die door het Oranje Fonds gesteund worden. Op zoek naar mooie verhalen en de mensen die ze mogelijk maken. Vanaf 3 oktober verschijnt er iedere dinsdag om 12.00 uur een nieuwe aflevering op deze pagina en ons YouTube-kanaal.

 

Aflevering 3: Stichting JAM

Wanneer je op (zeer) jonge leeftijd moeder wordt, kom je voor veel uitdagingen te staan. Het is niet altijd makkelijk om daar hulp bij te vinden. Daarom heeft ervaringsexpert Lovijah Veldt Stichting JAM opgericht. De stichting zet zich in voor jonge moeders in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar uit Arnhem en omstreken. Bij bijeenkomsten kunnen deze jonge moeders ervaringen uitwisselen en krijgen ze informatie om zo zelf de regie in hun leven weer te kunnen pakken. Bart gaat in deze aflevering met een groep jonge moeders op pad en hoort hun bijzondere verhalen.

 

Aflevering 2: Het Buro - S-Team

In deze aflevering is Bart op het Nordwin college in Leeuwarden. Stichting Het Buro heeft op deze mbo-school een project met de naam S(choolTalent)-Team voor jongeren van 16-25 jaar die op een of meerdere leefgebieden vastlopen. Zoals op het gebied van gezondheid, vrienden, school, werk of criminaliteit. Zo wil Het Buro voorkomen dat jongeren aan de rand van de samenleving belanden. Bart spreekt in deze aflevering o.a. met Steven, die vroeger in drugs oplossingen vond, maar zijn problemen vandaag de dag heel anders aanpakt. 

 

 

Aflevering 1: De Oude Mars

Als je jong bent en niet-aangeboren hersenletsel of psychische problemen hebt, kan het lastig zijn om vrienden te maken. De Oude Mars is een zorgboerderij die een veilig thuis biedt voor 32 van deze mensen en ze in contact brengt met bewoners van de wijk die het ook leuk vinden om in de natuur bezig te zijn. Ze ondernemen samen allerlei activiteiten, zoals wol spinnen of gewoon lekker in de tuin werken. Bart spreekt in deze aflevering onder andere met Olaf: een succesvolle ondernemer wiens leven op z'n kop kwam te staan toen hij de diagnose MS kreeg.