Burendag

Op 27 september 2014 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. We werken op dit moment aan de voorbereiding van Burendag, maar zet de datum alvast in uw agenda!

Meer weten, kijk op 
www.burendag.nl

Betrokken Buurtpakket
Bent u een bestaande of beginnende buurtorganisatie? En wilt u zich met uw buurtorganisatie verder ontwikkelen? Bestel dan het gratis Betrokken Buurtpakket! In het pakket zit veel informatie die u helpt uw buurtorganisatie verder te ontwikkelen.
Bestel het gratis Betrokken Buurtpakket

Burendag nationale feestdag
In 2012 vierde Nederland massaal Burendag! Ruim 1,5 miljoen mensen vierden zaterdag 22 september 2012 Burendag. In het hele land zijn duizenden ideeŽn uitgevoerd om de buurt nog leuker en gezelliger te maken. Van kunstwerken tot houten banken en van buurtmoestuintjes tot straatspeeldagen. Een groot succes waar wij, Douwe Egberts en het Oranje Fonds, ontzettend trots op zijn.

Historie
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een financiele bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.

Meer weten?
www.burendag.nl.

Foto's bij dit artikel
Deze pagina delen

Deel deze pagina met anderen of voeg de inhoud toe aan uw favoriete sociale platform of blog.

Bookmark and Share