Oranje Fonds Collecte

Buurtverenigingen, kinderboerderijen, welzijnsorganisaties en sportverenigingen… Overal in Nederland doen ruim 1200 stichtingen en verenigingen mee aan de landelijke Oranje Fonds Collecte!  Vanaf 1 mei gaan zij in heel Nederland langs de deuren om te collecteren voor het sociale initiatief. Fijn dat zoveel organisaties meedoen!

De Collecteweek is van 17 mei tot en met 21 mei 2016. In sommige gemeenten is de collecteweek van 1 tot en met 7 mei 2016. Bekijk hier het overzicht van de deelnemers.

collectebus.jpg

100 % besteed in uw provincie
Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld en kennis en met campagnes als NLdoet en Burendag. We merken dat organisaties op allerlei manieren aan geld proberen te komen. Logisch, de noodzaak groeit, maar er is minder geld beschikbaar. Anderzijds willen veel mensen graag geld geven aan organisaties in hun omgeving, maar hoe? Juist voor lokale initiatieven is het vaak niet mogelijk om een collecte te organiseren. Daarom organiseert het Oranje Fonds een collecte voor sociale initiatieven.

Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling, in Nederland. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Al het geld wordt besteed, al het geld blijft dichtbij.

Informatie voor deelnemers
Deelnemende organisaties vinden hier links naar bestanden die zij (kunnen) gebruiken bij hun deelname aan de collecte.

fotomontage_collecte.jpg

 

“De Oranje Fonds Collecte was een mooie aanleiding om ons werk onder de aandacht te brengen. Vele buurtbewoners hebben met een donatie laten weten dit te ondersteunen. Collecteren leverde veel plezier, leuk contact met buurtbewoners en een mooi bedrag voor Hoedje van Papier op!”

Sedat Bugdaci, Stichting Hoedje van Papier, Rotterdam

“Het Oranje Fonds staat voor een betrokken samenleving en het is een mooi gebaar dat wij als organisatie hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. Wij collecteerden in Ridderkerk in de wijken Drievliet en ’t Zand. Bij het noemen van de naam ‘de Bun’ ging er vaak nog wat meer in de collectebus. Voor de cliënten die mee hebben gelopen was het ook een leuke ervaring. We gaan genieten van de opbrengst!”

Elli Monshouwer, Coördinator Zorg, woonvoorziening De Bun, Stichting IJsselmonde-Oost, Ridderkerk

Heeft u vragen of opmerkingen?
Lees antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ons bereiken via collecte@oranjefonds.nl of bellen met Lisanne de Keijzer, 030-2339367.