Burendag, 23 september 2017

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ondersteuning
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in. Lees meer op www.burendag.nl.

Terugblik 10 jaar Burendag
2015 was een bijzonder jaar. Burendag bestond namelijk 10 jaar en dat werd gevierd! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. Dit is jouw moment om samen met de buurt een mooi jubileumfeest op te zetten. Ga naar www.burendag.nl.

Historie
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Plannen
Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een financiele bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren. Vanaf half juni tot 18 augustus kon u uw bijdrage, na het aanmelden van uw activiteit, aanvragen op www.burendag.nl

Meer weten?
www.burendag.nl.